Items filtered by date: Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017

Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 08:13

The Lovers II

Ο πίνακας αυτός αποτελεί αντίγραφο του έργου The Lovers (II), 1928 του R. Magritte. Για το αυθεντικό έργο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Το αντίγραφο πέρα από σχεδιαστικές ατέλειες /διαφορές με το πρωτότυπο, έχει και μια σημαντική χρωματική διαφορά, με τα χρώματα να είναι πολύ πιο έντονα κι οι μεταβάσεις πιο απότομες. Όσον αφορά το πρώτο ήταν μια συνειδητή επιλογή αν και το τελικό αποτελέσμα που παρουσιάζεται στην οθόνη του υπολογιστή σας έχει ενταθεί κι από τη διαδικασία ψηφιοποίησης (φωτογραφία και ψηφιακή επιδιόρθωση).

Για το δεύτερο η κύρια αιτία είναι το γεγονός ότι ο πίνακας έχει δημιουργηθεί με ακρυλικά. Ίσως χρειαζόταν ένα ακόμα πέρασμα μαλακώματος των περασμάτων αλλά προτίμησα να σταματήσω σε αυτό το σημείο που με ικανοποιούσε αρκετά, καθώς ο χρόνος μου ήταν περιορισμένος και ασχολιόμουν με άλλα έργα.

Κυκλοφορεί

Τα Θέλουμε Όλα

οι εκδόσεις των συναδέλφων, Νοέμβριος 2021

Καλοκαίρι 1969, Ιταλία. Ένα χρόνο μετά τον Μάη του '68, οι εργάτες της ΦΙΑΤ ξεκινούν ένα δυναμικό και αδιαμεσολάβητο απεργιακό αγώνα ενάντια στην πανίσχυρη εργοδοσία. Ο αγώνας τους αποτέλεσε την απαρχή μιας δεκαετίας εργατικών και φοιτητικών κινητοποιήσεων όπου πρωταγωνίστησε το κίνημα της Αυτονομίας και που χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως η τελευταία έφοδος της εργατικής τάξης στον ουρανό. Τελευταία... ας ελπίσουμε μέχρι την επόμενη...

διαβάστε περισσότερα...

frontVogliamoTutti

become a patron button

2019 Κυριάκος Μαυρίδης
Free Joomla! templates by AgeThemes