Size
Είναι ένα animation όπου ένας νεαρός εξαναγκάζεται από έναν γιγάντιο άντρα να δουλεύει ολοένα και περισσότερο. Μέχρι που κάποια στιγμή αντιλαμβάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τη διαφορά μεγέθους τους.
Φεστιβάλ
Το Size επιλέχθηκε και παρουσιάστηκε (ανάμεσα σε άλλα ψηφιακά έργα) στο Video Art Festival (Αθήνα 18-20 Mαΐου 2012) και στο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ στη Σύρο (7-11 Ιουνίου 2012). Το Size επίσης συμμετείχε (λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνιστικό μέρος) στο φεστιβάλ Animasyros 5.0 στη Σύρο (Σεπτ. 2012) κι έπειτα ως ένα από τα επιλεγμένα έργα του animasyros 5.0) στα φεστιβάλ Moving Silence (άνοιξη 2013), Μέρες Ρεθύμνου (2013), Animafest (Κύπρος 2013).και στο 8ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών στην Κέρκυρα (Μάιος 2014)
Μια φορά κι έναν καιρό
Ένα animation για να ένα μικρό μεσαιωνικό παραμύθι που μιλά για ένα χαμένο βασίλειο, βασιλιάδες και δράκους και έναν κόσμο που επιτέλους ξυπνά…
Έχει γίνει με το flash και βασίζεται στο ομώνυμο 4σέλιδο κόμικ του 2010.
Φεστιβάλς
Το “Μια φορά κι έναν καιρό” συμμετείχε στο Animasyros 6.0 (2013) και στο διήμερο εκδηλώσεων με θέμα “Αφιέρωμα στην επική φαντασία: Έλληνες δημιουργοί“, από τον ανεξάρτητο χώρο προβολής Cinemarian (Αθήνα, μάρτιος 2015)
Ο Παίκτης
Οι σκέψεις ενός νεαρού επιθετικού που έχει ξεχάσει πως να σκοράρει…
Είναι ένα animation που έγινε με το flash, και βασίζεται σε ένα παλιότερο ομώνυμο κόμικ του 2008
Take them down
Είναι ένα videoclip για το τραγούδι “Take them down” των Dropkick Murphys (από το album “Going out in style”, 2011) βασισμένο σε κάποια δικά μου σχέδια. Οι εικονογραφήσεις προσπαθούν να συνδυάσουν σχέδια και πραγματικές φωτογραφίες με σκοπό να δημιουργηθεί μια προσέγγιση όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική (χωρίς όμως τα σχέδια να χάσουν τον γελοιογραφικό τους χαρακτήρα).
Los Socialistas
Πρόκειται για μια απλή ιδέα για ένα μικρό αστείο (ελπίζω) animation που “αξιοποιεί” το γεγονός ότι πολλοί “σοσιαλιστές” και εξέχοντα μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ήταν δικτάτορες, ηγέτες του ΔΝΤ, ή πολιτικοί (βλέπε ΓΑΠ) που έχουν πάρει αντιδραστικά αντιλαϊκά μέτρα (ή έχουν σκοτώσει και βομβαρδίσει κόσμο όπως ο Barak) που δεν έχουν καμιά σχέση με αυτό που ονομαζόταν σοσιαλισμός. Αλλά ίσως οι λέξεις έχουν χάσει πια το νόημα τους στην πολιτική.
Η μουσική επένδυση αποτελείται από τραγούδια του Ennio Morricone για τα spaghetti westerns του Sergio Leone.
(Το animation ήταν διαδραστικό, όταν ο χρήστης πατούσε πάνω στον κάθε χαρακτήρα, μεταφερόταν στη σελίδα του συγκεκριμένου χαρακτήρα, όπου υπήρχε μια σύντομη χιουμοριστική περιγραφή και αυτός έκανε μια χαρακτηριστική κίνηση λέγοντας μια ατάκα. Δυστυχώς δεν μπορώ πια να ανεβάσω το αρχικό animation, οπότε αναρτώ ένα promo video που είχα κάνει τότε για το youtube)
Κλοπή
Η “Κλοπή” είναι ένα noir fotoromanzo παραγωγής αρχικά μεταξύ 2005 και 2007 που τελικά ολοκληρώθηκε μέσα στο 2010. Η ταινία στην ουσία αποτελείται από screenshots άλλων διάσημων noir films (ανάμεσα τους τα “Big Sleep” (1946), “Dark Passage” (1947), “Gilda” (1946), “The Third Man” (1949), “Psycho” (1960) κλπ). Αυτό με φέρνει την κάπως άβολη θέση να πρέπει να αναρωτιέμαι αν υπάρχουν νομικά θέματα που θα έπρεπε να με αποτρέψουν από το να προβάλω το φιλμ. Παρότι δεν είμαι γενικά μεγάλος οπαδός θεμάτων copyright νιώθω υποχρεωμένος να δηλώσω ότι η ταινία δεν αποκοπεί σε καμιά περίπτωση στο κέρδος.
Η ταινία παρακολουθεί έναν ντετέκτιβ (ο κύριος ήρωας) καθώς προσπαθεί να ανακαλύψει τι γίνεται πίσω από μια μυστηριώδη υπόθεση με δολοφονίες, κλοπές, αστυνομική διαφθορά, femme fatales κτλ. Η διάρκεια της είναι περίπου 13 λεπτά.
(δυστυχώς, η ποιότητα του βίντεο είναι αρκετά χαμηλή)